-25%

Triple Potency Lecithin CaliVita 100 kapsula


Triple Potency Lecithin sadrži sojin lecitin u svom jedinstvenom sastavu. Ovaj sastojak je glavni izvor kolina, koji je tijelu potreban za proizvodnju acetilkolina. Lecitin je iznimno važan u održavanju mentalne svježine, koncentracije i procesa učenja ili u borbi protiv mentalnog pada; ali se smatra i lipotropnom (tvar koja razgrađuje masti).

38,90  (293,09 kn) 51,87  (390,81 kn)

Lecitin je masna tvar koja je potrebna svakoj stanici u ljudskom tijelu zasebno kao komponenta staničnih membrana. Ima vrijedna i važna svojstva za naše tijelo. Na njega otpada gotovo 1/3 suhe mase našeg mozga. Sojin lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče pamćenje i koncentraciju te sprječava nastanak demencije. Lecitin razgrađuje masti i kolesterol, čisti krvne žile od masnih naslaga, što ga čini idealnim dodatkom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Lecitin je prirodna tvar koja štiti tijelo od mnogih čimbenika. Lecitin je postao iznimno popularan jer ima mnoga vrijedna i važna svojstva.

Prirodno rješenje za kolesterol i trigliceride

Nezasićene masne kiseline, uključene u lecitin, pomažu u normalizaciji razine kolesterola i triglicerida u krvi. Zbog toga ima pozitivan učinak na aterosklerotske promjene i poremećaje cirkulacije.

Lecitin je mješavina raznih spojeva, uglavnom fosfolipida. To su masni spojevi koji se nalaze u svakoj stanici našeg tijela. Glavni fosfolipid koji se nalazi u lecitinu je fosfatidilkolin. Ostali sastojci su: fosfatidilinozitol, fosfatidiletanolamin.

Uloga fosfolipida u tijelu iznimno je važna zbog činjenice da su u kombinaciji s proteinima sastavni dio staničnih membrana i substaničnih organela. U mitohondrijskoj membrani čine preko 90% ukupne količine lipida.

Fosfolipidi su neophodni za regulaciju brojnih bioloških funkcija membrane kao što su aktivnost enzima, propusnost i transport.

Prava količina kolina olakšava procese pamćenja, poboljšava dugotrajno pamćenje i povećava kapacitet pamćenja. Štoviše, kolin inhibira razvoj depresije, senilne demencije i nekih degenerativnih bolesti živčanog sustava (multipla skleroza, Alzheimerova bolest).

Lecitin jača krvožilni sustav

Lecitin je uključen u metabolizam kolesterola i masti. To je zbog prisutnosti višestruko nezasićenih masnih kiselina u njegovoj molekuli, koje se vežu na kolesterol, olakšavajući njegov transport i uklanjanje iz tijela. Djelovanje lecitina ima pozitivan učinak na smanjenje rizika od ateroskleroze i povezanih kardiovaskularnih bolesti.

Lecitin štiti jetru i sprječava nastanak žučnih kamenaca.

Suplementi lecitina imaju pozitivan učinak na detoksikaciju i regeneraciju jetre. Lecitin je odgovoran za topljivost kolesterola u žuči i štiti od stvaranja žučnih kamenaca.

Vjeruje se da je lecitin vrlo važan za seksualni učinak muškaraca i povećava plodnost. Kolin je važan u prehrani trudnica i dojilja, jer utječe na prenatalni i neonatalni razvoj mozga i leđne moždine (središnji živčani sustav).

Pozitivan učinak lecitina koji se unosi u prehranu objašnjava se i njegovim emulgirajućim svojstvima, koja omogućuju razgradnju unesenih masti i kolesterola u male čestice.

Lecitin je hrana za mozak i za odlične sportske rezultate

Prirodni izvori lecitina su: žumanjci, jetra, cjelovita pšenica, razne vrste graha, soja. Međutim, malo tko zna njegove izvanredne prednosti. Glavni sastojci lecitina su kolin i inozitol. Kolin je važan u izgradnji staničnih membrana. Često je sastavni dio vitaminskih pripravaka. Proces emulgiranja kolesterola kolinom sprječava njegovo nakupljanje u jetri i stijenkama krvnih žila. Također igra važnu ulogu u održavanju pravilne cirkulacije krvi. Inozitol se može naći u proizvodima od povrća (npr. soja). U mozgu se nakupljaju velike količine inozitola. Najvažnija uloga kolina i inozitola je prijenos živčanih impulsa. Nazivaju se i “fat burners” ili lipotropin tvari. Redovita konzumacija lecitina preporučuje se osobama koje vježbaju ili naporno rade, jer podržava cirkulaciju i pravilan rad zglobova. Do danas nisu prijavljeni simptomi predoziranja lecitinom.

Super Soya lecithin kao hrana za mozak, bolje pamćenje i podmazivanje zglobova

Opće prihvaćen je kao sredstvo koje prirodno smanjuje bolove uzrokovane artrozom zglobova i olakšava kretanje bez štetnih posljedica po organizam. Izvrstan je pomoćnik za sve one koji su osjetljivi na vremenske promjene (meteorolozi), a starijima djeluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost.

Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njen gubitak. Lecitin se može koristiti za prevenciju ekcema. Podržava sve tečajeve mršavljenja.

Sojin lecitin je hranjiva tvar koja je tijelu potrebna u velikim količinama (samo živčane stanice poredane jedna do druge tvore stup od nekoliko tisuća kilometara). Naše tijelo signalizira samo kada je razina lecitina u tijelu preniska – bolovi u zglobovima pri kretanju ili zaboravljanju samo su neki od znakova.

Trostruki sojin lecitin CaliVita sadrži tri puta više fosfatidilkolina u lecitinu, pa su dovoljne maksimalno 1-2 kapsule dnevno.

PAŽNJA!
Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, dodatni unos kalcija () preporučuje se za dugotrajne tretmane lecitinom, kako bi se održao balans u odnosu kalcija i fosfora.

Kome preporučujemo Triple-Potency Lecithin?

  • preporučuje se kod bolova u zglobovima
  • protiv depresije
  • sportašima koji se bore s ozljedama i žele brzi povratak intenzivnim treninzima
  • meteoropatima, za osobe osjetljive na vremenske promjene
  • za bolje pamćenje
  • omekšava stolicu i sprječava nadutost i zatvor
  • daje kosi prekrasan sjaj, sprječava gubitak kose, čini je bujnom i sjajnom
  • izvrstan je tonik, osobito za starije osobe, bez apetita
  • podržava funkciju jetre

www.gilvita.com
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Kompleks fosfatida soje (Glycine max), (minimalni sadržaj fosfatidil kolina 420 mg)1200 mg
Doziranje/Upotreba:
1 kapsula dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: Fosfatidi soje, želatina, glicerin, pročišćena voda.

Dodatak prehrani

Napomena: Nije namijenjeno djeci.

Neto količina: 100 kapsula od 1660 mg = 166,00 gr.

* PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

SKU: CV0312 Kategorija: Oznake: , ,

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Triple Potency Lecithin CaliVita 100 kapsula”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.