-25%
,

Oregano Oil CaliVita 30 ml.


Ulje origana pomaže kod problema gljivica, bakterija, mikroorganizama, kožnih infekcija i virusa. Ulje origana ima protugljivično, protuupalno, antimikrobno, antiparazitsko, antioksidativno djelovanje, smiruje grčeve i pomaže u regulaciji šećera.

25,90  (195,14 kn) 34,53  (260,17 kn)

Origano je poznat kao začin zbog svoje karakteristične arome i okusa. Međutim, vrijedno je cijeniti ne samo njegov izvrstan okus. Jedinstvena svojstva origana cijenjena su u medicini od davnina. Mravinac (Origanum vulgare) autohtona je biljka u Europi na Mediteranu, kao u južnoj i srednjoj Aziji, a najviše se koristi kao začin.

Origanum vulgare

Ime biljke dolazi od grčkih riječi: oros – planina i ganos – radost. U staroj Grčkoj bio je simbol radosti i sreće. Stari Egipćani su origano smatrali biljkom posvećenom Ozirisu i pleli su ga u vijence postavljene tijekom rituala.

U medicinske svrhe uglavnom se koristi ulje origana koje se dobiva iz listova biljke uz pomoć maslinovog ulja kao nosača. Koristi se uljni ekstrakt lišća mravinca jer omogućuje znatno veći sadržaj aktivnih sastojaka u odnosu na sušeno lišće. Istovremeno, zahvaljujući tekućem obliku, apsorpcija i iskorištenje sastojaka je puno brža, a djelovanje učinkovitije. Ulje origana je žućkaste boje, karakterističnog mirisa, a koristi se za unutarnju i vanjsku upotrebu.

Biljka ima mnogo sastojaka, uključujući eterična ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidanse), ružmarinovu kiselinu, vitamine A i C, te mnoge minerale.

Ulje divljeg origana

Ulje divljeg origana također je dragocjeno i vrijedno ulje dobiveno od divljih vrsta origana posebnim postupkom destilacije. Ulje origana je najmoćniji “prirodni lijek”, u nekim dijelovima svijeta nazivaju ga “ubojicom bakterija”, što obično ne bi smjelo nedostajati u medicinskim uređajima niti jedne obitelji. CaliVita Origano Oil je proizvod u tekućem obliku, prirodni proizvod s najvećom koncentracijom antioksidansa. Hipokrat, otac medicine, koristio je origano kao antiseptik i kao lijek za probavne i respiratorne bolesti.

Djelovanje eteričnih ulja je višestruko, ali ističemo najvažnije učinke: antimikrobno, protugljivično, antiparazitsko (Giardia duodenale), protuupalno, antioksidativno, zatim pomaže u regulaciji šećera, smiruje grčeve (spazmolitik), omekšava sluz (mukolitik, pomaže) a posebno se savjetuje kod trajnih infekcija (uz ).

U usporedbi s tradicionalnim oblicima origana (začin, sušena biljka), ekstrakt lista ove biljke sadrži koncentrirane količine prirodnih aktivnih tvari. Svi sastojci CaliVita ulja origana su isključivo prirodnog porijekla. Zahvaljujući tekućoj formuli upijaju se brže i učinkovitije.

Najvažnija tvar i nositelj antimikrobnog djelovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika.

Kome preporučujemo Oregano Oil, ulje divljeg origana?

 • Doprinosi održavanju i jačanju zdravog funkcioniranja obrambenog sustava organizma
 • Učinkovito u prevenciji i liječenju raka u ranoj fazi
 • Ima hipoglikemijski učinak (smanjuje šećer u krvi)
 • Ima antibakterijsko, antimikrobno i antiparazitsko djelovanje
 • Pomaže u uklanjanju parazita
 • Učinkovito kod metaboličkog sindroma
 • Mnogo je učinkovitiji i brži od lijekova koji se koriste u alopatskoj medicini; ukloniti geardia
 • Zbog svog antibakterijskog djelovanja djeluje na širok spektar bakterija (Escherichia coli, Salmonella, Klepsiella i posebno protiv Staphylococcus Aureus).
 • Posebno je koristan kod bolesti dišnog sustava
 • Vrlo učinkovit u liječenju gripe (osobito u ranim fazama), smanjuje temperaturu i grlobolju
 • Korisno u liječenju kandidijaze (candida albicans)
 • Smanjuje loš zadah (halena)
 • Fluidizira sluz u plućima i otklanja grčeve bronha
 • Otčepljuje sinuse (inhalacijom)
 • Blagotvorno djeluje kod upale; može imati pozitivan učinak na osteoporozu, aterosklerozu

www.gilvita.com
Sastav 4 kapi:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Uljni ekstrakt lista mravinca (Origanum vulgare ssp.hirtum)
(std. na 3,5% karvakrola)
13 mg
Doziranje/Upotreba:
4 kapi (oko 0,17 ml) 3 puta dnevno pomješati s malo vode. Dobro protresti prije uporabe.
Vanjska primjena: slobodno koristiti do 3 puta na dan.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: uljni ekstrakt lista mravinca, ekstra djevičansko maslinovo ulje (Olea europea).

Dodatak prehrani

Napomena: Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama. Ne koristiti u slučaju oštećenja ambalaže.

Neto količina: 30 ml.

* PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Oregano Oil CaliVita 30 ml.”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.