-25%
,

Iron Plus CaliVita 100 tableta


Iron Plus kompleksni pripravak, tablete željeza iznimne kvalitete s vitaminom C, koji poboljšava njegovu apsorpciju i korištenje do četiri puta više. Također sadrži citrusni kompleks bioflavonoida. Za nadoknadu željeza i liječenje anemije. Sportaši koji imaju povećanu potrebu za hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima.

12,90  (97,20 kn) 17,20  (129,59 kn)

  Željezo je jedan od nužnih elemenata života koji je apsolutno neophodan za sintezu hemoglobina iz eritrocita (crvenih krvnih stanica), mioglobina iz mišićnih stanica i nekih esencijalnih enzima.

  Željezo u krvi – rješenje za anemiju i nedostatak željeza

  Ljudsko tijelo ne sintetizira željezo pa ga je potrebno unositi hranom bogatom željezom (od čega se samo 2-10% apsorbira). Ukupna količina željeza u tijelu odrasle osobe je između 3 i 5 grama. Većina te količine odnosi se na hemoglobin u krvi, a ostatak se nalazi u feritinu, hemosiderinu, mioglobinu i raznim enzimima. Količina kisika koja dospijeva u mozak, srce, jetru, mišiće i druga tkiva uvelike ovisi o hemoglobinu.

  Željezo također obavlja i druge manje poznate funkcije u tijelu. Sudjeluje u procesima proizvodnje energije, neophodan je za diobu stanica i igra važnu ulogu u zdravom funkcioniranju tijela. Ljudsko tijelo pohranjuje željezo u koštanu srž i šalje ga u jetru, odakle dolazi do crvenih krvnih stanica (hemoglobin). Životni vijek crvenih krvnih stanica je samo 3-4 mjeseca, a kada umru, slezena i jetra ih razgrađuju i zadržavaju količinu željeza u sebi.

  Željezo je mineral koji spada u tzv. elementi u tragovima. Izrazi “elementi u tragovima” znače da su tijelu potrebni u vrlo malim količinama, ali su nužni za održavanje dobrog zdravlja. Željezo je prvenstveno odgovorno za transport kisika kroz tijelo, iako obavlja i nekoliko drugih važnih zadataka.

  CaliVita Iron Plus su tablete željeza sa savršenom apsorpcijom koju osiguravaju kelatna (organska) veza, vitamin C i bioflavonoidi.

  Anemija, prirodni lijek za anemiju

  Iron Plus CaliVita je visokokvalitetan, kompleksan pripravak s keliranim željezom u ovoj formuli (tablete željeza) u obliku Fero-fumarata, obogaćen vitaminom C i bioflavonoidima, najbolje se apsorbira bez štetnog djelovanja na zube i probavu i bez naprezanja. Željezo pomaže rastu, potiče otpornost na bolesti, sprječava umor i anemiju te vraća izgubljeni tonus kože. Mjesečni gubitak željeza kod žena je dvostruko veći nego kod muškaraca, a trudnicama je potrebno dvostruko više željeza nego drugim ženama.

  Željezo doprinosi zdravoj hematopoezi, kao komponenta hemoglobina, a također ima važnu ulogu u unosu i transportu kisika do stanica.

  Najpovoljniji oblik željeza za korištenje u tijelu je oblik kelata (kelirano željezo). Stvaranje kelata je proces tijekom kojeg različiti minerali i elementi u tragovima postaju probavljivi, odnosno korisni za organizam. Stoga se pripravci minerala i elemenata u tragovima, pripremljeni u obliku kelata aminokiselina, mogu apsorbirati 3-10 puta učinkovitije nego iz standardnih pripravaka.

  Nisko željezo? Podignite ga uz Iron Plus – tablete za željezo

  Osim toga, kelirani oblik željeza puno se bolje podnosi i rijetko uzrokuje želučane probleme. Osim željeza u obliku kelata aminokiselina, moderni pripravci željeza sadrže i vitamin C te bioflavonoide, jer jačaju apsorpciju željeza, a time i njegovo blagotvorno djelovanje na organizam.

  U članku objavljenom 1988. Časopis Orthomolecular Medicine navodi da se željezo ne preporučuje kod raznih bakterijskih infekcija, jer je važan uzrok rasta bakterija, pa se one tada brzo razmnožavaju.

  Iron Plus je kompleksni pripravak iznimne kvalitete koji sadrži organsko željezo i vitamin C koji poboljšava njegovu apsorpciju i korištenje do četiri puta više, a sadrži i citrusni kompleks bioflavonoida.

  Kome preporučujemo Iron Plus, tablete željeza?

  • ženama tijekom plodnih godina kako bi nadopunile željezo koje se gubi tijekom krvarenja
  • doprinosi održavanju pravilnog energetskog metabolizma
  • smanjuje osjećaj umora
  • neophodan u procesu stanične diobe
  • pomaže, između ostalog, u transportu kisika u tijelu, u pravilnoj proizvodnji crvenih krvnih stanica i hemoglobina
  • trudnice, imajući na umu da trudnoća zahtijeva povećan unos željeza
  • bolesnika koji boluju od anemije zbog nedostatka željeza, radi dopune propisanog liječenja
  • anemija u djece – djece i adolescenata kojima je potrebno željezo u krvi zbog ubrzanog rasta
  • podržava rad imunološkog sustava
  • brine o pravilnim kognitivnim funkcijama
  • sportaši koji imaju povećanu potrebu za hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima
  • onima na strogoj veganskoj prehrani

   

  www.gilvita.com
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Željezo (oblik ferofumarata)14 mg100%
  Vitamin C (L-askorbinska kiselina)30 mg38%
  Bioflavonoidi citrusnog porekla10 mg
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: emulgator: mikrokristalinična celuloza, L-askorbinska kiselina, željezni fumarat, kompleks bioflavonoida citrusa, tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijeve soli masnih kiselina.

  Dodatak prehrani

  Napomena: trudnice i dojilje prije uzimanja ovog pripravka trebaju se posavjetovati s liječnikom. Osim tableta sa željezom (bez recepta – Iron Plus), imamo i multivitaminsko-mineralni pripravak tzv. koji sadrži dovoljno željeza.

  Korištenje željeza značajno je smanjeno kod reumatskih i gljivičnih bolesti, kao i kod kroničnog herpesa, pa je u tim slučajevima potrebno povećati dozu željeza.

  Neto količina: 100 tableta od 160,37 mg = 16,04 gr.

  * PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews