-25%

Shark Aid CaliVita 90 tableta


Hrskavica morskog psa za pomoć pri obnavljanju hrskavice. Učinkovito potiče zdravu funkciju zglobova. Hrskavica morskog psa koristi se više od 50 godina za osteoartritis, kožne alergije, psorijazu, maligne bolesti, ulcerozni kolitis, sistemsku sklerozu itd… Brojne studije su dokazale njezino protuupalno i antialergijsko djelovanje bez nuspojava.

37,90  (285,56 kn) 50,53  (380,72 kn)

Shark Aid CaliVita – Morski psi su životinje jedinstvenog, savršenog zdravlja. Shark Aid je dodatak prehrani koji sadrži prah hrskavice morskog psa, preporuča se sportašima, osobama koje se bave teškim fizičkim radom i osobama oslabljenog imuniteta.

Hrskavica morskog psa, za zglobove i hrskavicu

Pripravci hrskavice morskog psa postaju sve popularniji. Koriste se u liječenju degenerativnih promjena na zglobovima, reumatoidnom artritisu, dijabetičkoj retinopatiji i psorijazi.

Riječ je o životinjama koje žive na Zemlji gotovo 400 milijuna godina u nepromijenjenom obliku, jedno od najstarijih živih bića na filogenetskoj ljestvici, pravi živi fosil. Ima nepromijenjenu morfologiju od preko 400 milijuna godina, jednostavnu konstituciju koja mu omogućuje opstanak u vrlo teškim uvjetima. Postoji preko 200 vrsta. Morski psi se odlikuju činjenicom da je njihov kostur u cijelosti izgrađen od hrskavice, što predstavlja 6-8% njegove težine, bez dijelova kostiju. Znanstvenici koji proučavaju morske pse nisu pronašli degenerativne i neoplastične promjene na kosturima čak ni najstarijih primjeraka.

Imaju vrlo jak i učinkovit imunološki sustav zbog kojeg im rane brzo zacjeljuju i nikada se ne inficiraju. Imunološki sustav morskog psa neprestano proizvodi antitijela koja ga štite od bilo koje bolesti. U hrskavici morskog psa otkriveno je 6-7 vrsta proteina koji imaju svojstvo inhibiranja razvoja vaskularnih mreža, djelujući kao antiangiogene tvari. Vaskularne mreže igraju ključnu ulogu u razvoju metastatskih tumora jer osiguravaju prehranu tumoru i na taj način hrskavica morskog psa sprječava proliferaciju raka.

Lijek za zglobove i hrskavicu

Određeni ugljikohidrati nazvani mukopolisaharidi, koji imaju protuupalno djelovanje, također su pronađeni u hrskavici morskog psa. Davanje hrskavice morskog psa oboljelima od raka dalo je ohrabrujuće rezultate. Još jedna važna karakteristika hrskavice morskog psa je da nije toksična za ljudsko tijelo, bez obzira na korištenu dozu.

Hrskavica morskog psa vrlo je korisna u prevenciji raka, kao i u liječenju određenih kroničnih bolesti: reumatskih bolesti, dermatoloških stanja poput psorijaze i dijabetičke retinopatije, komplikacija dijabetesa.

Hrskavica morskog psa koristi se više od 50 godina za osteoartritis, kožne alergije, psorijazu, maligne bolesti, ulcerozni kolitis, sistemsku sklerozu itd… Brojne studije su dokazale njezino protuupalno i antialergijsko djelovanje bez nuspojava.

Određena vrsta morskog psa bila je jedina vrsta koja je preživjela nuklearne testove u pacifičkoj regiji. Sve je to potaknulo istraživače da se ozbiljnije zainteresiraju za morske pse. Osim toga, tvari sadržane u hrskavici morskog psa stimuliraju imunološki sustav povećavajući proizvodnju antitijela i bijelih krvnih stanica, osobito makrofaga i limfocita.

Tablete za zglobove i hrskavicu

Komponente hrskavice koje blagotvorno djeluju na zglobni sustav su proteini i polimeri šećera (kondroitin i glukozamin) koji potpomažu regeneraciju zglobne hrskavice i osiguravaju stvaranje odgovarajuće količine sinovijalne tekućine potrebne za pravilan rad zgloba.

Što se tiče očiju, odgovarajuća doza hrskavice može zaustaviti proces vaskularnih promjena i poboljšati kvalitetu vida.

Zapamtite da hrskavica morskog psa nije lijek za sve. To je prirodno sredstvo sporog djelovanja. Hrskavica morskog psa je siguran pripravak, te loše nuspojave nisu pronađene. Na početku liječenja može se pojaviti podrigivanje, žgaravica i nadutost. Naravno, pravilan način života i prehrane, smanjenje ovisnosti i održavanje zdrave tjelesne težine od velike su važnosti za liječenje hrskavice.

Treba obratiti pozornost na kvalitetu proizvoda, posebice na sadržaj proteina i hrskavice, jer su poznati slučajevi krivotvorenja pripravka. Zato je važno kupiti hrskavicu iz dobro poznatog, pouzdanog izvora. Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) potvrđuje sigurnost i kvalitetu hrskavice morskog psa sadržane u CaliVita Shark Aid-u odgovarajućim certifikatom.

Sastav hrskavice

Kemijski sastav hrskavice morskog psa vrlo je složen. Proteini čine 30-40% ukupne težine hrskavice. Najveći dio čine strukturni proteini, kolagen tipa I i II.

Kolagen I je uobičajena komponenta kostiju i kože, dok se kolagen II nalazi u tkivu hrskavice. Ono što je najvažnije, njegovo svojstvo sadrži veliki postotak aminokiseline hidroksilizina, koja je osnovna sirovina za proizvodnju prokolagena i kolagena.

Važna je činjenica da se udio hidroksilizina starenjem smanjuje, a najviše se nalazi u embrionalnom tkivu. Nadalje, postoje proteini topljivi u vodi koji imaju antiangiogeno djelovanje, kao i proteoglikani. Važna skupina su glukozaminoglikani (GAG), a najpoznatiji su kondroitin sulfat i hijaluronska kiselina. Ove molekule su idealne za podmazivanje zglobova i istovremeno osiguravanje strukture stanice. Sama hijaluronska kiselina tvori polimere sposobne vezati i pomicati velike količine vode. To ga čini izvrsnim lubrikantom i amortizerom, što je ključno za traumu zglobova (sportaši, starije osobe).

Glukozamin se prirodno pojavljuje kao dio ovih makromolekula i čini oko 6% ukupne mase hrskavice. Neophodan je za regeneraciju vezivnog tkiva i izgradnju proteoglikana, čimbenika zdravog, snažnog i elastičnog tkiva hrskavice. Kondroitin sulfat čini oko 4% težine hrskavice i jedna je od najvažnijih komponenti zdravlja hrskavice. Vrijednost hrskavice morskog psa u poboljšanju zdravlja zglobova je u sadržaju i omjeru aktivnih komponenti odgovornih za izgradnju i održavanje zdrave funkcije tkiva hrskavice.

Pomaže kod reumatoidnog artritisa, raka, smanjuje bol, povećava pokretljivost i fleksibilnost zglobova

Značajan je udio minerala važnih za hrskavicu, ali i koštano tkivo. Na primjer, hrskavica daje čak 360 mg kalcija u 1000 mg hrskavice. Značajan je udio magnezija (~40mg/10g), fosfora (1900mg/10g), kalija (~20mg/10g), uz manje količine cinka i željeza. Fosfolipidi čine 0,05% mase hrskavice i važni su za integritet i funkciju stanične membrane.

Kome preporučujemo Shark Aid, mljevenu hrskavicu morskog psa?

 • korisno za jačanje imunološkog sustava
 • u svrhu dopune liječenja reumatoidnog artritisa
 • osobito je učinkovit u profilaksi raka i u liječenju kroničnih bolesti
 • vrlo koristan kod svih reumatskih bolesti
 • sportaši i oni koji se bave teškim fizičkim radom, kako bi se otklonili štetni učinci ekstremnog napora na hrskavicu
 • povećava pokretljivost i fleksibilnost zglobova sudjelujući u regeneraciji zglobne hrskavice
 • ima protuupalni učinak
 • smiruje i smanjuje bol
 • kod osteoporoze sudjeluje u regeneraciji koštanog tkiva
 • smanjuje simptome psorijaze
 • kod astme je od velike pomoći zbog protuupalnog djelovanja na bronhije
 • starije osobe kako bi podržali zdrav rad hrskavice i pravilnu hondrifikaciju
 • kod dijabetičke retinopatije (komplikacije dijabetesa) smanjuje smetnje vida i smanjuje bol
 • vrlo koristan u menopauzi, zahvaljujući proteinima, mineralima i ugljikohidratima koji se nalaze u hrskavici morskog psa
 • doprinosi smanjenju posttraumatskih učinaka na razini kostiju i zglobova
 • osobito koristan u antitumorskom liječenju gdje se pokazalo da su blagotvorni učinci hrskavice morskog psa važan neosporan dodatak
 • osobito koristan kod autoimunih bolesti

www.gilvita.com
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Mljevena sušena hrskavica morskog psa750 mg
Doziranje/Upotreba:
1 tableta 3 puta dnevno prije jela.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: mljevena osušena hrskavica morskog psa, kalcijev karbonat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, regulator kiselosti: natrijev sulfat, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, škrob, tvar za poliranje: šelak, tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

Dodatak prehrani

Napomena: Trudnice, dojilje, osobe s prijelomima kostiju, rekonvalescenti nakon operacije i bolesnici s postinfarktnom srčanom bolešću moraju se prije uporabe ovog proizvoda posavjetovati s liječnikom.

Neto količina: 90 tableta od 1144,10 mg = 102,97 gr.

* PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Shark Aid CaliVita 90 tableta”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.