-25%

Beta Karoten 9000 CaliVita 100 kapsula


Beta karoten neutralizira slobodne radikale u tijelu i koristi se za probleme s vidom i kožom. Jedna tableta Beta Carotene 9000 daje beta karotena koliko i 14 marelica! Iz beta-karotena naše tijelo proizvodi vitamin A koji igra važnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela.

16,90  (127,33 kn) 22,53  (169,75 kn)

  Beta-karoten pripada obitelji karotenoida i najaktivniji je provitamin vitamina A. Što to znači? Prema jetri, ljudsko tijelo može pretvoriti beta-karoten u vitamin A, koji igra važnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela.

  Prirodne beta karoten tablete za bolji vid

  Zbog činjenice da je vitamin A vitamin topiv u mastima, preporučuje se uzimati beta-karoten zajedno s obrocima koji sadrže masnoće. Vitamin A ima mnoge funkcije u ljudskom tijelu. Podržava održavanje pravilnog vida i pravilnog stanja sluznice. Pomaže u održavanju zdrave kože, pozitivno utječe na rad imunološkog sustava i sudjeluje u održavanju pravilnog metabolizma željeza.

  Vitamin A za zdravlje očiju

  Karotenoid (provitamin A) štiti cijelo tijelo od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, pomaže u regeneraciji kože i sluznica (herpes na usnama, opekline). Beta karoten se najbolje preporučuje kao priprema kože za ljetne mjesece za što bolju preplanulost u kojoj je tijelo više izloženo štetnim UV zrakama sunca. Dodatak beta karotenu s drugim karotenoidima, poput luteina ili likopena, preporučuje se zbog njegovog sinergijskog učinka na zdravlje tijela.

  Beta karoten za zdravlje i ljepotu!

  Beta karoten također igra važnu ulogu u održavanju funkcionalnog kapaciteta imunološkog sustava. Posebno je važan u borbi protiv akutnih i kroničnih infekcija.

  Nedostatak beta karotena uočen je osobito kod osoba s dugotrajnim infekcijama, a kod djece oboljele od AIDS-a taj je nedostatak čak 13 puta veći nego u zdrave populacije. Jedno od zaštitnih svojstava beta karotena je smanjenje rizika od razvoja cervikalne displazije (patološke promjene stanica vrata maternice) i opća zaštita od razvoja malignih tumora.

  Kliničke studije su pokazale da uravnoteženom konzumacijom hrane bogate beta-karotenom tijelo može imati koristi od zaštite od slobodnih radikala. Ova zaštita ima višu razinu kada tijelo, uz beta-karoten, sadrži vitamine C i E.

  Pažnja! Suplementacija proizvodima koji sadrže beta-karoten ne preporučuje se pušačima i osobama koje rade u zagađenom okolišu (azbest). Koža ruku i stopala može požutjeti nakon dugotrajne primjene povećanih doza beta-karotena. To se može spriječiti pauzom od dva dana svakih 5 dana. Ovaj simptom se ne smije miješati sa žuticom – predoziranje beta-karotena ne uzrokuje žutilu ili osjećaj žute bjeloočnice.

  Kome preporučujemo Beta Carotene 9000?

  • podržava održavanje pravilnog vida
  • brine o stanju sluznice
  • djelomično slijepi i oni koji imaju određene probleme s vidom
  • podržava održavanje zdrave kože
  • svima koji traže učinkovitu antioksidativnu zaštitu
  • pozitivno utječe na rad imunološkog sustava
  • sudjeluje u održavanju pravilnog metabolizma željeza
  • oni koji slijede prehranu s niskim udjelom masti ili pate od poremećaja apsorpcije
  • prije odlaska na godišnji odmor za pripremu kože za sunčanje i osobe koje žele dulje zadržati tamniji ten

  www.gilvita.com
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Beta karoten5,4 mg113%
  =(Provitamin A)(9000 I.J.)
  Doziranje/Upotreba:
  1 kapsula dnevno uz jelo.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: biljno ulje, želatina, pročišćena voda, glicerin, beta karoten, lecitin, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid

  Dodatak prehrani

  Bilješka: —

  Neto količina: 100 kapsula od 230 mg = 23,00 gr.

  * PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews