-25%

Beta Karoten 9000 CaliVita 100 kapsula


Beta karoten neutralizira slobodne radikale u tijelu i koristi se za probleme s vidom i kožom. Jedna tableta Beta Carotene 9000 daje beta karotena koliko i 14 marelica! Iz beta-karotena naše tijelo proizvodi vitamin A koji igra važnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela.

16,90  (127,33 kn) 22,53  (169,75 kn)

Beta-karoten pripada obitelji karotenoida i najaktivniji je provitamin vitamina A. Što to znači? Prema jetri, ljudsko tijelo može pretvoriti beta-karoten u vitamin A, koji igra važnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela.

Prirodne beta karoten tablete za bolji vid

Zbog činjenice da je vitamin A vitamin topiv u mastima, preporučuje se uzimati beta-karoten zajedno s obrocima koji sadrže masnoće. Vitamin A ima mnoge funkcije u ljudskom tijelu. Podržava održavanje pravilnog vida i pravilnog stanja sluznice. Pomaže u održavanju zdrave kože, pozitivno utječe na rad imunološkog sustava i sudjeluje u održavanju pravilnog metabolizma željeza.

Vitamin A za zdravlje očiju

Karotenoid (provitamin A) štiti cijelo tijelo od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, pomaže u regeneraciji kože i sluznica (herpes na usnama, opekline). Beta karoten se najbolje preporučuje kao priprema kože za ljetne mjesece za što bolju preplanulost u kojoj je tijelo više izloženo štetnim UV zrakama sunca. Dodatak beta karotenu s drugim karotenoidima, poput luteina ili likopena, preporučuje se zbog njegovog sinergijskog učinka na zdravlje tijela.

Beta karoten za zdravlje i ljepotu!

Beta karoten također igra važnu ulogu u održavanju funkcionalnog kapaciteta imunološkog sustava. Posebno je važan u borbi protiv akutnih i kroničnih infekcija.

Nedostatak beta karotena uočen je osobito kod osoba s dugotrajnim infekcijama, a kod djece oboljele od AIDS-a taj je nedostatak čak 13 puta veći nego u zdrave populacije. Jedno od zaštitnih svojstava beta karotena je smanjenje rizika od razvoja cervikalne displazije (patološke promjene stanica vrata maternice) i opća zaštita od razvoja malignih tumora.

Kliničke studije su pokazale da uravnoteženom konzumacijom hrane bogate beta-karotenom tijelo može imati koristi od zaštite od slobodnih radikala. Ova zaštita ima višu razinu kada tijelo, uz beta-karoten, sadrži vitamine C i E.

Pažnja! Suplementacija proizvodima koji sadrže beta-karoten ne preporučuje se pušačima i osobama koje rade u zagađenom okolišu (azbest). Koža ruku i stopala može požutjeti nakon dugotrajne primjene povećanih doza beta-karotena. To se može spriječiti pauzom od dva dana svakih 5 dana. Ovaj simptom se ne smije miješati sa žuticom – predoziranje beta-karotena ne uzrokuje žutilu ili osjećaj žute bjeloočnice.

Kome preporučujemo Beta Carotene 9000?

  • podržava održavanje pravilnog vida
  • brine o stanju sluznice
  • djelomično slijepi i oni koji imaju određene probleme s vidom
  • podržava održavanje zdrave kože
  • svima koji traže učinkovitu antioksidativnu zaštitu
  • pozitivno utječe na rad imunološkog sustava
  • sudjeluje u održavanju pravilnog metabolizma željeza
  • oni koji slijede prehranu s niskim udjelom masti ili pate od poremećaja apsorpcije
  • prije odlaska na godišnji odmor za pripremu kože za sunčanje i osobe koje žele dulje zadržati tamniji ten

www.gilvita.com
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Beta karoten5,4 mg113%
=(Provitamin A)(9000 I.J.)
Doziranje/Upotreba:
1 kapsula dnevno uz jelo.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: biljno ulje, želatina, pročišćena voda, glicerin, beta karoten, lecitin, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid

Dodatak prehrani

Bilješka: —

Neto količina: 100 kapsula od 230 mg = 23,00 gr.

* PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Beta Karoten 9000 CaliVita 100 kapsula”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.