-25%

Power Mins CaliVita 100 tableta


Power Mins je poseban proizvod koji tijelu osigurava pravu količinu esencijalnih minerala. Vitamini nisu dovoljni za pravilan rad naših životnih procesa – potrebni su im i minerali koje naše tijelo ne može samo proizvesti. Stoga ih moramo osigurati prehranom ili pravilno odabranim suplementacijom.

17,90  (134,87 kn) 23,87  (179,85 kn)

  Vitamini nisu dovoljni za pravilan rad naših životnih procesa – potrebni su im i minerali koje naše tijelo ne može samo proizvesti. Vrlo malo ljudi danas zna da u nedostatku minerala vitamini ne mogu postići svoje blagotvorno djelovanje; ako nedostaju minerali, vitamini se ne mogu asimilirati i više nemaju svoj učinak. Stoga ih moramo osigurati prehranom ili pravilno odabranim suplementacijom. Dakle, beskorisno je uzimati vitamine ako nisu povezani s mineralima. Power Mins sadrži prave omjere visokokvalitetnih minerala potrebnih za pravilno funkcioniranje našeg tijela. Ovo je poseban proizvod koji tijelu osigurava pravu količinu esencijalnih minerala.

  Minerali i elementi u tragovima

  Minerali i elementi u tragovima su vitalni i moraju se nadopunjavati jer ih tijelo ne proizvodi. Ovaj proizvod sadrži optimalan omjer minerala čiju potpunu apsorpciju osigurava poseban kemijski oblik kelata (vezivanje na aminokiseline).

  Moderni pripravci sadrže minerale u obliku koji se najbolje može iskoristiti u tijelu, a to je oblik kelata s aminokiselinama, koji također sadrži CaliVita Power Mins. Ovaj proizvod nadoknađuje nedostatak minerala u obliku lako asimiliranih kelata.

  Kada imate kontrakcije, bavite se natjecateljskim ili rekreativnim sportom, vašem srcu je potrebna podrška. Želite se riješiti teških metala? Koristite ovaj pripravak 6 mjeseci.

  Power Mins sadrži deset najneophodnijih minerala koji su potrebni za dnevni rad svih naših stanica

  Kalcij i fosfor zajedno su zaslužni za zdrave kosti i zube. Kombinirano djelovanje kalcija i magnezija neophodno je za nesmetano funkcioniranje srčanog mišića i cirkulacije krvi, kao i za pravilno uključivanje kalcija u prevenciju osteoporoze. Kalcij također sudjeluje u procesu apsorpcije željeza, pomažući živčanom sustavu da funkcionira kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje podražaja u živcima.

  Magnezij je vitalan za učinkovito funkcioniranje živaca i mišića te zauzima važno mjesto u procesu dobivanja energije razgradnjom šećera.

  Bez kroma nema učinkovitog metabolizma ugljikohidrata.

  Željezo je, kao i kobalt, neophodno za stvaranje crvenih krvnih stanica (eritrocita).

  Bakar je neophodan, jer se bez njega željezo ne može ugraditi u hemoglobin eritrocita.

  Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitnjače.

  Prisutnost mangana neophodna je za normalno funkcioniranje probavnih enzima, a također sudjeluje u sintezi hormona štitnjače.

  Molibden pomaže u metabolizmu ugljikohidrata i masti, a također je sastavni dio enzima odgovornog za apsorpciju željeza.

  Kalij, zajedno s natrijem, regulira metabolizam vode, ritam i otkucaje srca te pomaže eliminirati nepotrebne, razgradive produkte metabolizma.

  Selen je vrlo važan antioksidans koji sprječava oštećenje stanica, usporava proces starenja tkiva i ima važnu ulogu u sprječavanju nastanka malignih tumora.

  Cink kontrolira i usmjerava mnoge probavne procese, rad enzimskih sustava i održava staničnu cjelovitost. Također je neophodan za sintezu proteina i usporava proces hipertrofije prostate.

  Ako iz raznih razloga u prehrani nedostaju mineralne tvari, može doći do ozbiljnih poremećaja metabolizma ljudskog tijela. Ljudsko tijelo treba veće količine određenih minerala, dok drugi koriste vrlo male količine, ali su nužne za održavanje zdravlja kao i drugi. To se objašnjava fenomenom sinergizma, odnosno istodobnog sudjelovanja svih minerala u nekoliko kemijskih reakcija i međusobnim isticanjem njihova djelovanja.

  Dakle, nedostatak jednog minerala blokira razvoj djelovanja drugih minerala.

  Kome preporučujemo Power Mins koji sadrži minerale u obliku koji se najbolje može iskoristiti u tijelu?

  • svima koji imaju stresna stanja potrebna je povećana doza minerala
  • ljudima koji trebaju dodati najmanje 2 vrste minerala
  • djeci, da imaju skladan razvoj kostura (cijelog osteoartikularnog sustava) i dobro razvijen živčani sustav
  • za sve starije od 40 godina
  • podržava imunološki sustav (cink, željezo, selen, bakar)
  • ima pozitivan učinak na štitnjaču (jod, selen)
  • neophodan za zdravlje kostiju (kalcij, magnezij, cink, mangan)
  • neophodan za zdravlje kose, kože i noktiju (selen, jod, cink)
  • pomažu u pravilnom funkcioniranju živčanog sustava (kalcij, magnezij, jod, bakar)
  • omogućuje održavanje pravilnih reproduktivnih funkcija (cink, selen)
  • doprinosi održavanju pravilnog metabolizma makronutrijenata i razine glukoze u krvi (kroma)

  www.gilvita.com
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Kalcij (karbonat)250 mg31%
  Magnezij (oksid)150 mg40%
  Cink (bisglicinat)7,5 mg75%
  Mangan (bisglicinat)4 mg200%
  Željezo (fumarat)4 mg29%
  Bakar (bisglicinat)500 mcg50%
  Molibden (natrijev molibdat)125 mcg250%
  Jod (kalijumov jodid)50 mcg33%
  Krom (pikolinat)50 mcg125%
  Selen (L-selenometionin)20 mcg36%
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Kalcijev karbonat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, magnezijev oksid, kalijev bikarbonat, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: hidroksipropil metil celuloza, tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijeve soli masnih kiselina, cinkov bisglicinat, manganov bisglicinat, fumarat željeza, bakrov bisglicinat, natrijev molibdat, kalijev jodid, kromov pikolinat, L-selenometionin, tvar za poliranje: šelak, tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

  Dodatak prehrani

  Bilješka: —

  Neto količina: 100 tableta od 1380 mg = 138,00 gr.

  * PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews