-25%
,

Vitamin C-500 CaliVita 100 tableta


Visoke doze vitamina C (500 mg) tablete za povećanu tjelesnu aktivnost, oslabljen imunitet, prehladu i gripu. Vitamin C-500 je dodatak prehrani neophodan za očuvanje vitalnosti i poboljšanje otpornosti organizma, jača imunitet, štiti od stresa i djeluje antioksidativno.

15,50  (116,78 kn) 20,67  (155,74 kn)

  Vitamin C je jedan od osnovnih vitamina za ljudski organizam, nužan je nutrijent za život koji ljudski organizam ne može sintetizirati, pa se mora dobivati iz vanjskih izvora (hrana ili dodaci prehrani).

  C 500 je savršen način za jačanje imunološkog sustava kada mu je to najpotrebnije, zahvaljujući suvremenim metodama proizvodnje (tehnologija odgođenog oslobađanja) koje osiguravaju postupnu apsorpciju i stalnu razinu aktivnih sastojaka u tijelu i veliku dozu vitamina C.

  Koji je najači antioksidans?

  Vitamin C jedan je od glavnih antioksidansa koji se bori protiv slobodnih radikala i pomaže stanicama da trajno obnove i održe svoje zdravlje i funkciju. Jača imunološki sustav i bori se protiv svih patogena, mikroba, virusa, parazita.

  Vitamin C 500 poseban je zbog visoke koncentracije vitamina C s produljenim otpuštanjem, posebno učinkovit za jačanje imunološkog sustava, osobito u kritičnim vremenima: tj. U hladnim godišnjim dobima, a posebno kada je količina vitamina C u tijelu pala ispod granica normale.

  Vitamin C (također poznat kao askorbinska kiselina) je vitamin topiv u vodi koji se koristi u metabolizmu na mnoge važne načine. Pomaže aktivirati mnoge enzime, igra važnu ulogu u staničnom disanju i nudi zaštitu od stresa. Pomaže u apsorpciji željeza te zajedno s folnom kiselinom i vitaminom B12 potiče proizvodnju crvenih krvnih stanica. Pomaže u radu živčanog sustava i sudjeluje u strukturnom formiranju kostiju, krvnih žila, kostiju, hrskavice, zuba, desni, vezivnog tkiva, kolagena i kože.

  Uz gore navedene funkcije, metaboličku potražnju za vitaminom C mogu povećati stvari poput tjelesne aktivnosti, pušenja, konzumiranja alkohola, nedostatka odmora, bolesti ili lijekova. Kako je vitamin C topiv u vodi, ne pohranjuje se u tijelu, ali relativno brzo napušta metabolizam.

  U naprednim formulama kao što je , vitamin C se kombinira s bioflavonoidima (ponekad se nazivaju vitaminom P). Zajedno s vitaminom C, bioflavonoidi pomažu u pružanju nutritivne potpore zdravom krvožilnom sustavu.

  Kako se zaštititi od slobodnih radikala

  Sa svojim visokim dozama, naš vitamin C 500 s odgođenim oslobađanjem izvrstan je vitaminski dodatak za jačanje imuniteta tijekom kritičnih razdoblja. Kao antioksidans, pomaže u zaštiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala; može usporiti vidljive znakove starenja; i igra važnu ulogu u metaboličkim procesima koji proizvode energiju.

  Simptomi nedostatka vitamina C mogu uključivati: opći umor, smanjenu vitalnost, oslabljen imunološki sustav, probleme s mentalnim zdravljem, produljeno cijeljenje rana, sporiji oporavak od bolesti ili krvarenje iz gingive.

  Vitamin C s dozom od 500 mg u jednoj tableti jača imunitet, štiti od stresa i djeluje antioksidativno. Formula s postupnim oslobađanjem u tijelu.

  Vitamin C tablete cijena

  Preporučena preventivna dnevna doza je 1 tableta C-500 dnevno, dok se kod bolesnih stanja ili pušenja preporučuje 3 x 1 tableta.

  PAŽNJA!

  U prirodnom vitaminu C askorbinska kiselina se nalazi u obliku polisorbata čije je djelovanje puno dulje od djelovanja obične, sintetske askorbinske kiseline. Ako se koriste kontracepcijske tablete, steroidi, analgetici poput aspirina ili se konzumiraju alkoholna pića, potrebno je povećati unos vitamina C.

  Kome preporučujemo C 500 tablete za povećanu fizičku aktivnost, osljabljen imunitet, prehladu i gripu?

  • Najmoćniji antioksidans
  • Sudjeluje u proizvodnji prirodnog glikogena
  • Ima antiinfektivno i antitoksično djelovanje; ima snažno antibakterijsko djelovanje
  • Sudjeluje u metabolizmu glukoze
  • Pospješuje apsorpciju željeza i uspješno se koristi kod anemije, posebno kod anemije s nedostatkom željeza
  • Održava zdravlje živčanog sustava
  • Koristan je u sintezi dopamina, adrenalina i noradrenalina
  • Održava normalno funkcioniranje nadbubrežnih žlijezda
  • Sudjeluje u proizvodnji glukokortikoida i određenih neurotransmitera (to su tvari koje omogućuju prijenos živčanog priljeva).
  • Vrlo dobar antidepresiv
  • Može usporiti vidljive znakove starenja i igrati važnu ulogu u metaboličkim procesima koji proizvode energiju

  www.gilvita.com
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Vitamin C (L-askorbinska kiselina)500 mg625%
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: L-askorbinska kiselina, regulator kiselosti: dikalcijev fosfat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, stabilizator: stearinska kiselina, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, plod šipka (Rosa canina), tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

  Dodatak prehrani

  Bilješka: —

  Neto količina: 100 tableta od 720 mg = 72,00 gr.

  * PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews