-25%

Pure Inulin CaliVita 198,5 g


Čisti inulin sadrži u vodi topive frakcije dijetalnih vlakana. Vežući vodu, vlakna uzrokuju stvaranje određene vrste gela, koji ne samo da povećava masu i volumen stolice, poboljšava i regulira peristaltiku crijeva, već i olakšava defekaciju te učinkovito uklanja neprobavljene ostatke hrane.

28,90  (217,75 kn) 38,53  (290,30 kn)

Pure Inulin CaliVita je prirodni proizvod dobiven od korijena cikorije, 100% prirodan, bez pomoćnih tvari, a jedini sastojak je inulin u prahu koji podržava zdrav rad probavnog trakta. Inulin je topivo vlakno koje se otapa u vodi i ima iznimnu sposobnost da dopre do debelog crijeva, u svom netaknutom obliku, služeći kao hrana za korisne mikroorganizme koji se razmnožavaju i ograničavaju proliferaciju patogena. Na taj način smanjuje proizvodnju otrovnih tvari i podržava zdravlje probavnog i imunološkog sustava.

Inulin u prahu za probavne tegobe, protiv zatvora, nadutosti

Svaki peti stanovnik visokorazvijenih zemalja boluje od IBS-a – sindroma iritabilnog crijeva. To je drugi najčešći uzrok izostanka s posla ili škole, nakon prehlade.

Inulin je prirodna tvar, prebiotik, vlakno topivo u vodi koje naši probavni enzimi ne mogu razgraditi, pa nepromijenjen dospijeva u debelo crijevo. U crijevima služi kao hrana za korisne bakterije, poput sojeva Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus, a istovremeno inhibira rast štetnih bakterija u crijevima.

Pure Inulin doprinosi pravilnom radu crijeva i probavnog sustava, vlakna u prehrani

Inulin sadrži frakcije dijetalnih vlakana topljivih u vodi. Vežući vodu, vlakna stvaraju specifičnu vrstu gela, koji ne samo da povećava masu i volumen stolice, poboljšava i regulira crijevnu peristaltiku, već i olakšava defekaciju i učinkovito uklanja neprobavljene ostatke hrane.

CaliVita Pure Inulin pridonosi ponovnoj uspostavi crijevne flore i smanjuje proizvodnju otrovnih tvari, pa je koristan i u prevenciji raka debelog crijeva.

Inulin ima nizak glikemijski indeks (sporo oslobađa glukozu iz lanaca), zbog čega je prikladan za korištenje kod osoba s dijabetesom i osoba na redukcijskim dijetama.

Izvrstan je kao dodatak hrani ili piću kao zamjena za šećer, a okus mu je usporediv s okusom šećera, ali ne mijenja okus kao neki zaslađivači.

Zbog velikog broja zdravstvenih učinaka, inulin i drugo voće imaju široku primjenu u pripremi raznih namirnica poput slatkiša gdje mijenjaju šećer, u pripremi voćnih i mliječnih slastica, jogurta, pekarskih proizvoda, čokolade i umaka, koji stvara novu skupinu namirnica – tzv. funkcionalna hrana koja utječe na zdravlje.

Kome preporučujemo Pure Inulin, prah inulina iz cikorije?

 • osobama koje pate od sindroma iritabilnog crijeva
 • osobama koje se žale na nadutost, grčeve (grčeve u želucu) i bolove u trbuhu nakon jela
 • osobama koje imaju gastrointestinalne smetnje zbog stresa
 • osobama koje pate od proljeva ili zatvora
 • svima onima koji su u opasnosti od razvoja dijabetesa tipa 2
 • ljudma koji piju previše alkohola ili kave
 • svim ljudima koji žele održati ravnotežu crijevne flore u granicama normale
 • osobe na dijeti s malo vlakana, kao i osobe koje puno sjede
 • ljudima koji žele započeti dijetu smanjenjem apetita bez štete za tijelo
 • ljudima koji jedu previše masnu ili previše začinjenu hranu
 • starijim osobama koje najčešće imaju zatvor
 • ljudima na liječenju antibioticima
 • osobama koje imaju određene kronične bolesti kojima je potrebno dugotrajno liječenje lijekovima za održavanje ravnoteže normalne crijevne flore

www.gilvita.com
Sastav u 5,8 gr. (1 jušna žlica):(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Prah inulina (iz korijena cikorije, Cichorium intybus)5,8 gr
Doziranje/Upotreba:
uzeti 1 jušnu žlicu (5,8 g) 1-2 puta dnevno s vodom, omiljenim napitkom ili hranom.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: —

Dodatak prehrani

Bilješka: —

Neto količina: 198,5 gr.

* PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije određen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena niti zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Pure Inulin CaliVita 198,5 g”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.