-25%
, ,

Chromium Max 500 CaliVita 100 kapsula


Krom je mineral koji pripada grupi mikroelemenata – tvari neophodnih za tijelo u vrlo malim količinama. Organizam ih ne može sam proizvesti, pa ih je potprebnoopskrbljivati iz vanjskih izvora. Međutim, vrijedi zapamtiti da nisu svi oblici kroma podjednako upijajući. Krom pikolinat sadržan u Chromium Max 500 poznat je po svojoj izvrsnoj probavljivosti.

19,50  (146,92 kn) 26,00  (195,90 kn)

Krom je mineral koji spada u kategoriju mikroelemenata, odnosno nalazi se u koncentraciji u tijelu manjoj od 50 mg / kg tjelesne težine, ali ima posebnu ulogu u normalnom funkcioniranju nekih procesa u tijelu, intervenira u redoks procesu, srednjem metabolizmu, metabolizmu glukoze, šećera u tijelu, povećava razinu dobrog kolesterola, snižava krvni tlak.

Krom tablete

Ime mu potiče od grčke kromirane boje, jer u kombinaciji sa ostalim elementima ima jarku boju.

Obično uravnotežena prehrana osigurava potreban krom, no postoje situacije u kojima je potreban dodatni unos kroma, u slučaju osoba s dijabetesom ili povišenim šećerom u krvi, starijih osoba ili zbog intenzivnog fizičkog napora. Do 80% unesene količine kroma gubi se tijekom probave.

Inzulin je jedan od najvažnijih hormona koji sudjeluje u razvoju mišića, stabilizaciji težine i pravilnom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava. Inzulin uvodi glukozu i aminokiseline u stanice potrebne za proizvodnju proteina i sintezu energije.

Krom u prehrani

Nalazi se u integralnom kruhu, krumpiru, bananama, špinatu, pivskom kvascu, plodovima mora, mesu (osobito šunka), brokuli i soku od grožđa.

Krom pomaže u prijenosu glukoze u krvi do stanica, potencirajući učinak inzulina, u nedostatku kroma inzulin nije u stanju sudjelovati u metabolizmu ugljikohidrata.

Krom, budući da sudjeluje u metabolizmu glukoze, ne samo da pospješuje djelovanje inzulina, već i regulira unutarnju raspodjelu energije, stabilizira koncentraciju glukoze u krvi, olakšava asimilaciju aminokiselina, ubrzava metabolizam proteina i intenzivira većinu metaboličkih procesa, povećavajući rad i regeneraciju.

Krom smanjuje razinu kolesterola u krvi i povećava razinu lipoproteina visoke gustoće (HDL), što rezultira nižim naslagama kolesterola na arterijskim stijenkama, a time i rizikom od ishemijske bolesti srca i srčanog udara. Unos kroma doprinosi usporavanju starenja.

Nedostatak kroma

U slučaju sportaša, krom je vrlo učinkovit u razvoju mišića i smanjenju tjelesne masnoće zbog učinka ugradnje proteina u mišićno tkivo, s učinkom usporedivim s onima dobivenim konzumiranjem anaboličkih hormona (testosterona). Već je klinički dokazano da se konzumacijom kroma postiže gubitak težine bez štetnih nuspojava.

Suvremeni pripravci od prirodnog kroma, poput Chromium Max 500 CaliVita, uz tjelovježbu i pravilnu prehranu doprinose postizanju i održavanju idealne tjelesne težine, kako za osobe na dijeti, tako i za sportaše.

Napomena: Dijabetičari moraju slijediti dijetu i određene lijekove, čak i u uvjetima nadopunjavanja dnevne prehrane kromom. Mogu koristiti i druge CaliVita proizvode s učinkom kontrole glikemije, i , a nakon redovite konzumacije ovih proizvoda, mogu zatražiti od liječnika promjenu lijeka, ovisno o razini glukoze u krvi.

Preporučena dnevna doza je 120-200 mcg.

Kome preporučujemo Chromium Max 500?

  • sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, bjelančevina i masti
  • igra važnu ulogu u regulaciji razine glukoze u krvi
  • oni koji imaju stalan osjećaj gladi, posebno za ugljikohidratima
  • osobama s Rainaudovim sindromom (bolna reakcija na prehladu, posebno na prstima ruku i nogu)
  • kao dodatak terapijama za postizanje optimalne razine šećera u krvi

Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Krom60 mcg
Doziranje/Upotreba:
1 kapsula dnevno prije jela.

Dodatak prehrani

Napomena: Ne preporučuje se uzimanje ovog proizvoda trudnicama i doiljama! Neto količina: 100 kapsula

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod treba čuvati izvan dohvata male djece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Chromium Max 500 CaliVita 100 kapsula”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.