-25%

New Life CaliVita 120 tableta


Multivitamini i minerali s dodatkom folne kiseline sastavljeni su u skladu s posebnim potrebama trudnica i dojilja, prirodnog podrijetla i visoke biološke učinkovitosti, tako da dijete dobiva sve što mu je potrebno za pravilan razvoj.

20,90  (157,47 kn) 27,87  (209,99 kn)

  New Life Calivita je set prirodnih vitamina i minerala te folne kiseline, namijenjen budućim majkama i dojiljama. Popunjava nedostatke u hrani, jača tijelo majke i djeteta. Neprocjenjivo za ljude (i žene i muškarce) koji imaju problema s neplodnošću.

  Vitamini za dojilje i trudnice

  Postoje faze u životu žene kada se potrebe za hranjivim tvarima razlikuju od potreba “prosječne” osobe. Potražnja za određenim vitaminima i mineralima raste kod trudnica i dojilja. New Life nudi veliku pomoć u postizanju optimalne opskrbe vitaminima, što je važno ne samo za očuvanje zdravlja majke, već i za zdrav razvoj djeteta.

  Prehrana trudnica i dojilja u trudnoći i u postporođajnom razdoblju ima poseban značaj za njihovo zdravlje, za fetus, a potom i za bebu, za pravilan i skladan razvoj.

  S nutricionističkog stajališta trudnoća je vrlo zahtjevno fiziološko stanje, s većim prehrambenim potrebama nego inače. Stoga tijelo mora biti opskrbljeno svim potrebnim hranjivim tvarima: bjelančevinama, lipidima, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima, te vodom i vlaknima, za zdravlje majke i skladan razvoj fetusa.

  Folna kiselina za trudnice i dojilje

  Svaka trudnica treba posebno paziti na prehranu i kvalitetu hrane, a ne količinu, izbjegavajući alkohol i duhan.

  Dnevne bjelančevine osigurat će se iz životinjskih i biljnih izvora: mesa, ribe, žumanjaka, mlijeka, sira, kruha itd., ali i iz prirodnih dodataka prehrani kao što je CaliVita New Life, koja sadrži sve te tvari dobivene iz prirodnih izvora i okoliša. Idealno za prirodne terapije.

  Potrebe za vitaminima i mineralima se povećavaju tijekom trudnoće, a ako se vitamini i minerali mogu olakšati raznolikom i uravnoteženom prehranom, teže je osigurati potrebu za folnom kiselinom (vitamin B9), pa su potrebni kvalitetni dodaci prehrani, poput CaliVita Novi život. Nedostatak folne kiseline povećava rizik od preranog usporavanja porođaja i može dovesti do teških malformacija živčanog sustava, kongenitalnih malformacija (spina bifida).

  Stoga pravilna i uravnotežena prehrana za dojilje i trudnice te korištenje prirodnih dodataka prehrani koji sadrže sve vitamine i minerale te druge bitne hranjive tvari osiguravaju normalan razvoj fetusa i majke.

  Vitamini, minerali i folna kiselina sastavljeni u skladu sa specifičnim potrebama trudnica i majki, prirodnog podrijetla i visoke biološke učinkovitosti.

  Folna kiselina

  štiti od nastanka nekih urođenih razvojnih anomalija, potrebna je za sintezu nukleinskih kiselina (RNA i DNA) te potiče stvaranje mlijeka.

  Vitamin C

  je vitalno važan za nesmetaan rad imuniteta i enzimskog sustava, kao i za izgradnju hrskavice, kolagena (vezivnog tkiva) i kostiju.

  Kalcij

  sprječava karijes i propadanje zuba tijekom trudnoće, te potiče stvaranje mlijeka tijekom dojenja. Potrebe mnogih majki za vitaminima i mineralima veće su nego kod trudnica, zbog zadovoljavanja potreba svog organizma i stvaranja zdrave hrane (mlijeka) za dijete.

  Ako majka, koja također pati od nedostatka željeza ili drugih esencijalnih nutrijenata, ne može djetetu osigurati potrebnu količinu mlijeka, iz toga proizlazi da dojenje još uvijek nije jamstvo da beba dobiva sve potrebne vitaminske i mineralne sastojke. To se prvenstveno odnosi na sadržaj željeza.

  Suplementi za trudnice dojilje

  Željezo, vitamin C, vitamini B, kalcij i magnezij neophodni su za stvaranje embrionalne krvi, zdrav razvoj imunološkog sustava, kostiju i živčanog sustava, a vrlo su važni i za dobrobit majčinog organizma. Osim toga, folna kiselina sudjeluje u razvoju majčinih tkiva, održavanju normalnih psihičkih stanja tijekom trudnoće i vitalna je za razvoj živčanog sustava embrija.

  Najbolji

  New Life je vitaminsko-mineralna mješavina posebno formulirana kako bi se zadovoljile jedinstvene prehrambene potrebe budućih majki. Trudnoća pred majku postavlja mnoge metaboličke zahtjeve, koji se povećavaju kako se fetus razvija. Procjenjuje se da se potražnja za vitaminima B u majčinom tijelu tijekom trudnoće povećava za čak 25% do 30%. Također, napredak trudnoće zahtijeva povećanu proizvodnju krvi, zahtijeva željezo i vitamin C. Za razvoj zdravih kostiju i zuba nerođenog djeteta potrebne su velike količine kalcija i magnezija. Magnezij također podržava ravnotežu kalcija, natrija i kalija u tijelu. I vitamin C i folna kiselina igraju ulogu u razvoju imunološkog sustava i neophodni su za pravilnu diobu stanica.

  Optimalna opskrba vitaminima i mineralima ključna je za zdrav razvoj djeteta, kao i za održavanje zdravlja i dobrobiti majke u ovom važnom razdoblju.

  Prilikom planiranja trudnoće korisno je pripremiti tijelo nadopunom esencijalnih nutrijenata barem nekoliko mjeseci prije začeća, jer oni mogu spriječiti razvoj raznih poremećaja tijekom trudnoće.

  PAŽNJA!

  Preporučujemo da prije uzimanja multivitaminskih pripravaka potražite savjet liječnika. New Life je dodatak prehrani bez recepta.

  Kome preporučujemo New Life tablete za dojilje, trudnice i žene koje planiraju trudnoću?

  • za ženske probleme prilikom trudnoće i dojenja
  • pobačaj – protiv spontanog pobačaja
  • dojenje – lučenje mlijeka
  • za trudnoću
  www.gilvita.com
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Kalcij (karbonat)325 mg41%
  Magnezij (oksid)112,5 mg30%
  Vitamin C (L-askorbinska kiselina)60 mg75%
  Kolin10 mg
  Inozitol10 mg
  Vitamin B3 (nikotinamid)9 mg56%
  Cink (oksid)8 mg80%
  Vitamin E (dl-alfa-tokoferil acetat)7,5 mg63%
  Pantotenska kiselina (Ca D-pantotenat)4 mg67%
  Željezo (sulfat)4 mg29%
  Beta karoten2,5 mg52%
  Vitamin B2 (riboflavin)1 mg71%
  Vitamin B6 (piridoksin HCl)1 mg71%
  PABA1 mg
  Mangan (sulfat)1 mg50%
  Bakar (bisglicinat)1 mg100%
  Vitamin B1 (tiamin HCl)0,8 mg73%
  Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kis.)400 mcg200%
  Jod (kalijev jodid)75 mcg50%
  D-biotin60 mcg120%
  Krom (pikolinat)25 mcg63%
  Vitamin D3 (kolekalciferol)10 mcg200%
  Vitamin B12 (cijanokobalamin)1 mcg40%
  Doziranje/Upotreba:
  1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Kalcijev karbonat, emulgator: mikrokristalinična celuloza, magnezijev oksid, vitamin C, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, kalijev klorid, kolin, inozitol, vitamin B3, cinkov oksid, vitamin E, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid, pantotenska kis., željezo sulfat, beta karoten, bio-vitamini.com, vitamini B2 i B6, PABA, manganov sulfat, bakrov bisglicinat, vitamin B1, folna kis., kalijev jodid, biotin, kromov pikolinat, vitamin D3, vitamin B12, tvar za poliranje: šelak, tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

  Dodatak prehrani

  Bilješka: —

  Neto količina: 120 tableta od 1630 mg = 195,60 gr.

  * PDU = Preporučena dnevna doza. Dnevni unos nije utvrđen. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu prehranu. Proizvod se mora čuvati izvan dohvata male djece.

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews